Open Melon
Jorge Azcón, president del govern d'Aragó
Foto: Jorge Azcón, president del govern d'Aragó | Instagram / @jorgeazcon
Polèmica

Jorge Azcón: "A Catalunya se celebra Sant Jordi perquè a Aragó se celebra San Jorge"

Temps de lectura: 1 minut
Jorge Azcón, president del govern d'Aragó
Foto: Jorge Azcón, president del govern d'Aragó | Instagram / @jorgeazcon

El president del govern d'Aragó, Jorge Azcón, ha aprofitat les diferents intervencions als mitjans de comunicació d'aquest dimarts per reivindicar San Jorge com a "Día de Aragón". 

Per què és important? En una entrevista que ha concedit al programa 'La Hora de la 1' de TVE, el popular ha volgut anar més enllà i ha fet una declaració polèmica des de la perspectiva catalana i que ha tingut molta repercussió a les xarxes socials. 

Què ha dit? "El Dia d'Aragó és per sentir-nos orgullosos del que ha estat Aragó. Nosaltres estem orgullosos de la nostra història i del que som", ha començat dient el president aragonès abans de fer l'afirmació que ha provocat malestar. 

  • "A Catalunya se celebra Sant Jordi perquè a Aragó se celebra San Jorge", ha assegurat a la periodista, per continuar dient que "Catalunya era el comtat de Catalunya i Aragó era el Regne d'Aragó". 
  • "Aragó es troba en l'essència del que és Espanya i, en un moment com el que estem vivint, ho hem de proclamar ben alt i fort", ha conclòs Azcón. 

Context. El cap de l'executiu autonòmic ha visitat algunes parades al carrer i ha volgut agrair la feina de "tots els llibreters que a tot Aragó surten amb els seus llibres a dir-los als aragonesos que la millor manera de celebrar el nostre dia és comprant un llibre".

  • "S'ha de convidar tothom perquè surti al carrer, perquè se celebri el Dia d'Aragó, perquè ens sentim orgullosos del que significa San Jorge", ha proclamat. 
Categoria: Open Melon
Etiquetes: Aragó Viral Vídeo PP