Opinió
Jaume Barberà
opinió

Pressa

L’Assemblea Nacional Catalana ha fet aquest cap de setmana una acampada a la plaça de Catalunya contra la justícia espanyola.

L’ANC és possible que faci realitat l’amenaça (sic) de presentar una llista cívica (sic) a les pròximes eleccions autonòmiques. La llista podria ser d’allò més màgica, tenint en compte que el país on viuen avui una bona part dels dirigents de l’Assemblea no és real. És a dir, que, si no hi ha cap escissió a Junts, podrien anar plegats, perquè, com se sap, els convergents que porten dècades vivint de la política en realitat no en viuen, de la política, sinó que militen en la societat civil, facció tercer sector, oi?

Com se sap, els convergents que porten dècades vivint de la política en realitat no en viuen, de la política, sinó que militen en la societat civil, facció tercer sector

La gent que encara resisteix els embats de la pandèmia trumpista o nacional-populista de Junts, els que van perdre les eleccions davant Puigdemont-Borràs, hauria de reflexionar, si és que encara no ho han fet, sobre si volen ser còmplices del desprestigi i de l’erosió constant de les institucions que en són pròpies.

El seu secretari general, Jordi Turull, el que els deu el càrrec, ja els va abandonar abans de les eleccions i avui competeix amb Laura Borràs per veure qui la diu més grossa i no decebre així Waterloo, que ha ordenat rebentar-ho tot.

El sector, diguem-ne, no trumpista de Junts, el del 42%, s’ha llegit el que va aprovar el congrés del partit on militen? S’han llegit el document “Preparem-nos” de Waterloo? Si s’ho han llegit, ho han entès? El que s’hi diu és ben clar. Per tant, si s’hi queden, si es queden al 'Junts Deluxe', ja saben el pa que hi trobaran.

El que em sembla que no han entès, sobretot els que es pensaven que podien ser alguna cosa més que simples consellers, és que Waterloo necessita “moviment” per existir, i aquest sacseig l’ofereix el sector trumpista o nacional populista. Per tant, o muten o van al PDeCAT o com es diguin ara els convergents d’ordre.

El que és clar. Molt clar, claríssim, vaja, és que Catalunya necessita un centredreta civilitzat allunyat de tot activisme amb pin del Fossar de les Moreres.

El dia 22 tenen consell nacional. Borràs amb l’escuder Turull i amb el vist-i-plau del militant de base (sic) Puigdemont mirarà de cara els “traïdors” que volien quedar-se amb els republicans.

Catalunya necessita un centredreta civilitzat allunyat de tot activisme amb pin del Fossar de les Moreres

Borràs té pressa. Sap que si és inhabilitada per corrupció serà el final de la seva carrera política. I Turull, què té?

Categoria: Opinió
Etiquetes: Generalitat ERC Junts