Opinió
David Mejía Ayra
opinió

Les males arts de Dalmases

Al llarg dels últims dies hem pogut conèixer noves informacions respecte a les maneres en què Francesc de Dalmases, diputat de Junts i mà dreta de Borràs, ha actuat per imposar les seves opinions o interessos.

Llastimosament, som molts als que no ens sorprenen aquest "modus operandi" avalat, per activa o per passiva, per aquella persona que el tenia com a fidel escuder de la seva cort.

Hereus del partit del 3%, l'actitud en què, a la meva època com a diputat, es passejaven al Parlament, era digne d'aquells que es creuen estar per sobre del bé i del mal. Una superioritat moral, digne dels nacionalistes de manual, envers aquells que pensem diferent, però ben maquillada per un fals somriure i un llenguatge amable i condescendent que agrada als seus seguidors més extremistes.

Una superioritat moral, digne dels nacionalistes de manual, envers aquells que pensem diferent, però ben maquillada per un fals somriure

Però la veritat sempre acaba per sortir a la llum. Un pas en fals en el lloc indegut i enfront de les persones equivocades ha fet que la bola de neu s'anés fent cada vegada més i més gran, destapant les males arts que es feien servir per imposar les seves premisses.

Ara pertoca a la comissió de l'estatut dels diputats elaborar un informe sobre el cas Dalmases. Però més enllà d'això, ens hauríem de plantejar quina classe de governants volem per la nostra terra. Potser ha arribat l'hora, després que Junts ha sortit del govern de la Generalitat, d'utilitzar més mecanismes de control enfront dels possibles abusos de poder d'aquells que es creuen que poden fer el que vulguin emparats per la seva impunitat.

Governar i exercir el poder no només és gestionar bé els nostres recursos sinó també actuar amb transparència i bones praxis. Per dignitat democràtica, el senyor Dalmases hauria de dimitir del càrrec electe que sustenta. I si Junts vol tenir credibilitat en el futur, hauria de ser el primer a exigir-ho.

Governar i exercir el poder no només és gestionar bé els nostres recursos sinó també actuar amb transparència i bones praxis

La regeneració democràtica, més enllà de les diferents sigles ideològiques, també passa per un comportament ètic i moral en l'exercici de les seves funcions. Només avançarem en la bona direcció com a societat, si els nostres representats accepten una major autoexigència en els seus comportaments.

Categoria: Opinió
Etiquetes: Junts Generalitat