Opinió
Jaume Barberà
Temps de lectura: 4 minuts
opinió

Reciclar-se en Intel·ligència Artificial

Temps de lectura: 4 minuts

En el programa “més Singulars” de 8tv, d’aquest diumenge, vam abordar l’intrigant i preocupant món de la intel·ligència artificial. Ho vam fer, perquè fa molt poc que s’ha posat a l’abast de tothom el ChatGPT, que es basa en intel·ligència artificial generativa.

Reciclar-se en l'ús de les aplicacions d'IA és crucial per a qualsevol professional que vulgui mantenir-se al dia en aquest camp en constant evolució

No hi cap mena de dubte que el mercat de treball en resultarà afectat de totes totes, es vulgui o no. A Finlàndia, per exemple, ja fa cinc anys que es preparen per a l’arribada d’aquesta nova revolució. Cal preguntar-nos què s’ha fet aquí? No cal, oi?

Lasse Rouhiainen, finlandès, escriptor, conferenciant, consultor i especialista en Intel·ligència Artificial, va ser qui ens va parlar molt seriosament de les potencialitats i conseqüències de l’arribada massiva d’aquesta branca de la informàtica.

I és que l'ús de la intel·ligència artificial (IA) s'ha convertit en una part integral de moltes empreses i indústries, i això ha creat una demanda creixent per professionals qualificats en el camp de la IA. Una de les coses més importants que un professional de la IA pot fer per mantenir-se al dia amb els últims desenvolupaments és reciclar-se.

La IA és una tecnologia en constant evolució, amb nous algoritmes, tècniques i eines que apareixen cada dia. Si no es manté al dia amb els últims desenvolupaments, un professional de la IA es pot quedar obsolet molt ràpidament. Això no només afecta la seva capacitat per aconseguir un treball, sinó també la seva capacitat per realitzar les seves tasques amb eficàcia i eficiència.

Una de les formes més efectives de reciclar-se en l'ús de les aplicacions d'IA és seguir cursos i programes de formació especialitzats en aquest àmbit. Hi ha moltes plataformes en línia que ofereixen cursos de IA, des de programes bàsics fins a programes avançats. També hi ha moltes universitats que ofereixen programes de formació especialitzats en IA.

A més, moltes empreses ofereixen formació interna per als seus empleats en l'ús de les aplicacions d'IA. Si treballa en una empresa que utilitza IA, és probable que pugui accedir a aquesta formació. Això no només li permetrà mantenir-se al dia amb els últims desenvolupaments, sinó que també li donarà l'oportunitat de treballar en projectes d'IA emocionants i innovadors.

Un altre aspecte important de reciclar-se en l'ús de les aplicacions d'IA és mantenir-se al dia amb les últimes tendències i tecnologies. Això significa llegir publicacions, blogs i altres recursos en línia per conèixer els últims desenvolupaments en el camp de la IA. També significa assistir a conferències i esdeveniments relacionats amb la IA per conèixer altres professionals del sector i aprendre d'ells.

Una altra forma de reciclar-se en l'ús de les aplicacions d'IA és realitzar projectes pràctics en aquesta especialitat. Això no només li donarà l'oportunitat de posar en pràctica les seves habilitats i conèixer les últimes tendències i tecnologies, sinó que també li permetrà crear una cartera de treballs que pugui mostrar als possibles interessats.

Una de les formes més efectives de reciclar-se en l'ús de les aplicacions d'IA és seguir cursos i programes de formació especialitzats en aquest àmbit

En conclusió, reciclar-se en l'ús de les aplicacions d'IA és crucial per a qualsevol professional que vulgui mantenir-se al dia en aquest camp en constant evolució. Això pot incloure seguir cursos de formació especialitzats, llegir publicacions i altres recursos en línia, assistir a conferències i esdeveniments, realitzar projectes pràctics, i participar en la formació interna.

Volen saber una cosa? Des del paràgraf sisè fins a l’anterior, tot ho ha escrit el ChatGPT.

S'entén la necessitat de reciclar-se i de demandar als responsables que correspongui que comencin a oferir les eines necessàries per fer-ho, oi?

A veure quan es triga.

Categoria: Opinió
Notícies relacionades