Opinió
Jaume Barberà
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

Xina i Covid

Temps de lectura: 3 minuts

Oficialment, el SARS-CoV-2 ha matat, fins ara, gairebé 7 milions de persones, segons l’Organització Mundial de la Salut, l’OMS.  Si es tenen en compte les martingales que han fet servir tots els Estats per emmascarar la xifra real de morts, és ben possible, com defensen no pocs especialistes, que el total de morts podria ben bé ser més del doble de l’oficial. És a dir, estaríem parlant, pel cap baix, de més de 14 milions de persones: dues vegades la població de Catalunya.

L'origen del  SARS-CoV-2 hauria estat en el mercat de Huanan de la ciutat xinesa de Wuhan i que el gos viverrí, “mapache” en castellà, hauria estat infectat per coronavirus

I, malgrat tots aquests milions de morts, i la ingent quantitat de diners que els Estats han hagut de gastar, encara no se sap amb el cent per cent de seguretat d’on va sortir el coronavirus. Per què no se sap? Principalment, perquè la Xina ha amagat i amaga informació. La Xina ha fet i fa l’impossible per no facilitar la feina als científics internacionals que treballen per descobrir l’origen de tot i els animals que hi van estar implicats i, també, si hi hagués pogut haver una fuita en el laboratori de Wuhan.

Tot això, es vulgui o no es vulgui, crea indefensió. Amb tot, la comunitat internacional no actua amb contundència contra la Xina i, per tant, els dictadors comunistes xinesos fan i desfan com més els interessa.

Dic tot això, perquè fa molt pocs dies que, per la perícia i rapidesa d’una investigadora francesa, la biòloga Florence Débarre, es va poder veure dades genòmiques que uns altres científics xinesos van penjar per error a la xarxa.

Quan ho va veure, la investigadora francesa ho va capturar ràpidament abans que el “gran germà” xinès ho esborrés. I què aportaven aquestes dades? Doncs, confirmarien que l’origen hauria estat en el mercat de Huanan de la ciutat xinesa de Wuhan i que el gos viverrí, “mapache” en castellà, hauria estat infectat per coronavirus. Però la Xina, malgrat ser requerida per l’OMS, no col·labora.

És a dir, que un altre dia ens podem tornar a trobar amb una pandèmia, entre altres raons, perquè occident continua donant més importància al negoci que a la seguretat de tots.

Encara no se sap amb el cent per cent de seguretat d’on va sortir el coronavirus. Per què no se sap? Principalment, perquè la Xina ha amagat i amaga informació

El gos viverrí és un dels animals amb més història del planeta i el gos salvatge més antic que es coneix. L’any 2002, va originar el SARS, que va matar 800 persones a la Xina i que, després, va desaparèixer. L’origen va ser el mercat d’animals de Guangdong.

Categoria: Opinió
Notícies relacionades