Opinió
Enric Lucena
Temps de lectura: 2 minuts
opinió

I la Chenoa va tancar el cercle

Temps de lectura: 2 minuts

Quins records teniu de la primera edició d’Operación Triunfo? 

Jo recordo moments aïllats. Recordo així de primeres que quan havies d’abandonar l’acadèmia els hi regalaven un cotxe, que el presentador no sabia dir “.com” quan deia el web del programa i deia “.con”. Recordo que no hi havia el Risto Mejide, que Bustamante es va posar a plorar perquè va trobar les ulleres de sol, crec que de l’Àlex Casademunt, quan aquest ja no hi era.

També em ve al cap el moment en què li van dir a la Gisela que cantaria per Disney, a Bisbal dient, molt al principi del concurs, que s’estimava la seva novia que estava fora de l’acadèmia i la conversa de Chenoa amb els que volien que fes un disc. Va ser una conversa dura. La Chenoa no combregava amb rodes de molí i tenia molt clar que volia. 

Aquest cap de setmana hem sabut que, precisament, la Chenoa és la nova presentadora d’OT. Pels que vam viure OT1 fa 21 anys no és una notícia qualsevol, ni de bon tros: el titular és el nostre link amb aquella època. Un ancoratge amb un passat on vam al·lucinar amb un programa de televisió que, precisament, va canviar la televisió. Sempre es parla de com els hi va canviar la vida a tots els concursants d’aquella edició. Allò no va ser normal. Però no es parla prou de com ens va canviar als espectadors. Mai havíem vist res igual i tot el que va venir després ja no va ser una novetat. 

Aquella edició ens vam vincular emocionalment amb els concursants. El càsting era tan bo, que hi havia una miqueta de tot, i tothom, absolutament tenia un favorit o una favorita. 

Què un d’ells es converteixi en la cara visible del concurs dues dècades després farà que ens hi tornem a vincular. Veure la Chenoa presentant és com veure al Xavi entrenar. 

Els entrenadors als quals has vist jugar fa uns anys et dona la confiança de saber que coneixen el marc on són. La Chenoa sabrà com se senten els concursants en cada moment i per quin moment emocional estan passant dia a dia. Això no pot fer res més que sumar. Segur que es transmet per la tele. I si no com a mínim sabem que té les idees clares, i segur, segur, segur, segur, que sap dir “.com” amb M, eh, Carlos Lozano?

Categoria: Opinió
Etiqueta: Televisió