Política
Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació
Foto: Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació | ACN
Educació

L'escola de tarda al setembre "ha vingut per quedar-se"

Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació
Foto: Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació | ACN

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, insisteix que el lleure educatiu de tardes al mes de setembre està funcionant correctament i aposta per mantenir-lo en els cursos vinents.

Per què és important? L'horari lectiu d'aquest nou curs durant el mes de setembre a les escoles de primària és de jornada compactada de matí, de 9:00 a 13:00. A més del servei de menjador, a la tarda els centres ofereixen activitats d'oci educatiu fins a les 16:30. 

  • Amb aquesta jornada, el curs escolar s'ha avançat una setmana i ha arrencat el 5 de setembre.

El motiu: Amb l'avançament del calendari, els professors haurien d'haver fet més hores. Per això s'ha apostat per la contractació de monitors de lleure per cobrir l'hora de la tarda.

Què diu: "Ha vingut per quedar-se", ha declarat el conseller d'Educació sobre la seva nova aposta per la jornada compactada durant el primer mes de curs escolar.

  • El conseller ha afegit que es vol millorar la proposta de cara el curs vinent. És per això que avaluarà com ha anat l'avançament i el lleure de tardes amb tota la comunitat educativa. 

Tot i això: A l'inici de curs, moltes escoles van avisar de les dificultats que tenien per trobar monitors que cobrissin l'hora de tarda.

  • La Generalitat es va comprometre a pagar durant tot el mes de setembre els monitors de lleure.

Amb xifres: Segons Educació, s'han fet 1.730 contractes de monitors de lleure que cobreixen el 100% de les escoles d'arreu de Catalunya. 

  • La conselleria destinarà 12 milions d'euros per finançar-ho (8 a la pública i 4 a la concertada).

 

Categoria: Política
Etiqueta: Educació