Política
Foto: | ACN
Socialistes

Illa reivindica el diàleg pel 40 aniversari de la victòria de Felipe González

Foto: | ACN

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat l'aposta pel diàleg durant l'acte del PSC per commemorar la victòria de Felipe González el 1982.

Per què és important? Avui el Partit dels Socialistes Catalans celebra el 40è aniversari de la victòria electoral de Felipe González en les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura franquista.

Què ha dit?

  • "Aquí a Catalunya tenim el govern més dèbil de la història de l'autogovern i no volen dialogar", ha etzibat Illa en l'acte.
  • El líder socialista ha recordat que Felipe González gaudia d'una majoria absoluta de 202 diputats i, tot i això, va apostar per dialogar.
  • "Va ser un moment de connexió amb un sentiment general de la societat espanyola", ha assenyalat el líder del PSC.

Context: ERC ha donat suport al govern de coalició del PSOE i Unides Podem durant la legislatura sota la promesa de reformar el delicte de sedició. De fet, és un dels requisits dels republicans per mantenir el seu suport al Congrés, mentre els socialistes es neguen a què sigui un condicionant en les negociacions pels pressupostos de l'Estat.

D'altra banda: En una entrevista a 'El Periódico', ha assegurat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "complirà amb el compromís de reformar la sedició".

Categoria: Política
Etiqueta: PSC