Política
Foto: | ACN / Sara Escalera
Partits

Comuns reclamen la dimissió de Dalmases; ERC, PSC i CUP no es posicionen

Foto: | ACN / Sara Escalera

Partits com ERC, PSC, CUP i Comuns han pres posició sobre l'esbroncada de Dalmases al FAQS després de l'informe de Junts sobre la seva esbroncada a la subdirectora del 'FAQS' de TV3. Els més contundents han estat els últims, amb Joan Mena, reclamant la dimissió deñ vicepresident de Junts.

Per què és important? La polèmica ha provocat una nova batalla dins del partit i podria resoldre's fins i tot amb la suspensió de Dalmases com a diputat, sent aquesta una de les opcions sobre la taula.

Què diuen els Comuns? Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú, ha comparegut en roda de premsa:

  • Assegura que Dalmases hauria de dimitir abans que Junts prengui una decisió d'acord amb l'informe.
  • "Les actituds són prou greus, sembla que això s'ha convertit en un 'modus operandi' de l'entorn de Laura Borràs de pressionar tots aquells que no li donen la raó".

Què diuen ERC, CUP i PSC? Han evitat posicionar-se encara sobre què cal fer amb l'acta de Dalmases:

  • Republicans i cupaires reclamen que es reuneixi la Comissió de l'Estatut del Diputat al Parlament perquè abordi la situació. Després, ambdós partits prendran una posició al respecte.
  • A més, Marta Vilalta, portaveu d'ERC, demana a Jaume Alonso-Cuevillas, president de la comissió, que no bloquegi el debat.
  • La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha considerat que és Junts "qui ha de prendre les decisions oportunes" sobre un comportament que ha tittlat d'inadmissible.

Context: Una investigació del partit recentment filtrada conclou que Dalmases va intimidar Mònica Hernández per les preguntes que va fer a Laura Borràs sobre el presumpte cas de corrupció que esquitxa l'expresidenta de la Institució de les Lletres Catalanes. Va ser a un programa del passat juliol.

A partir d'ara: Les possibles mesures que podria prendre la Comissió de l'Estatut del Diputat són retirar-li l'acta o suspendre'l de les seves funcions.