Política
Foto: | Omar Barón / ACN
Junts

Malestar a Junts: algunes veus demanen la dimissió de Dalmases

Foto: | Omar Barón / ACN

Sectors de Junts demanen la dimissió del vicepresident de Junts i diputat en el Parlament, Francesc de Dalmases, després que l'informe del partit hagi determinat que va intimidar la periodista del programa 'FAQS' de TV3.

Per què és important? La polèmica ha provocat una nova batalla dins del partit i podria resoldre's fins i tot amb la suspensió de Dalmases com a diputat, sent aquesta una de les opcions sobre la taula.

D'on venim: Dalmases va escridassar la periodista Mònica Hernández i la va agafar pel braç mentre donava cops sobre la taula després d'una entrevista a Laura Borràs.

Què diuen les fonts: Segons Europa Press...

  • Hi ha "molt malestar" en el grup parlamentari i en diferents quadres territorials del partit.
  • Reclamen que se celebri com més aviat millor una executiva per abordar com procedir sobre això.
  • "Avui s'hauria d'haver celebrat una executiva i no s'ha fet. Cal veure com es canalitzarà aquest malestar. De moment, no està clar", apunten.

A més: Les fonts expliquen que el "malestar" entre diferents sectors de Junts s'ha accentuat després de la carta de Dalmases, en la qual qüestiona l'informe d'Oranich, i després que l'advocada hagi assegurat que ha rebut pressions per part de la presidenta de Junts, Laura Borràs.

Per acabar: Aquests sectors de Junts consideren que no "s'està davant d'un cas aïllat i podria ser una pauta de conducta" per part del diputat. Diuen que ho evidencia el fet que Oranich hagi rebut trucades de diputats i periodistes de mitjans de comunicació, dient que també havien rebut crits per part de Dalmases.

Categoria: Política