Política
Junts

Primeres veus a Junts contra la candidatura de Giró: Josep Rius vol Borràs

Apareixen les primeres veus a Junts que es posicionen en contra de la candidatura a la Generalitat de Jaume Giró, exconseller d'Economia i exdirector executiu de La Caixa, després de la primícia de Principal. Qui primer s'ha pronunciat ha estat el portaveu del partit, Josep Rius, que ha assegurat que el seu candidat és la presidenta de la formació, Laura Borràs.

Per què és important? Actualment Junts està dividit en dos grans corrents, el "pragmàtic" i el "rupturista". O també coneguts com el sector del secretari general, Jordi Turull i el de la presidenta, Laura Borràs, i l'expresident Carles Puigdemont.

  • Ahir, tal com Principal va publicar, alts dirigents de Junts estan impulsant Giró, que té un perfil molt pragmàtic: va treballar a l'Ibex i es va obrir a negociar amb el PSC.

En profunditat: Rius, en una entrevista a 'Vilaweb', ha donat l'esquena a una candidatura de Giró. Cal recordar que el portaveu de Junts és més proper al sector "rupturista" i de l'entorn de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, ja que va ser el cap del seu gabinet.

  • "Borràs té tot el dret a la presumpció d'innocència, com tot el món. Lògicament, hauria d'haver-hi tots els processos interns, però la candidata de Junts és Laura Borràs", ha argumentat.
  • Preguntat pel cas Dalmases ha volgut donar-lo per tancat: "És un tema que donem per tancat". "El partit ha actuat de forma escrupolosa d'acord amb els estatuts i la normativa interna", ha esgrimit.

D'on venim? En els últims moviments de Junts s'ha imposat el sector "rupturista", més a prop de la unilateralitat, que lidera la presidenta de la formació, Laura Borràs. De fet, aquest sector va aconseguir convèncer als militants i trencar el govern de coalició.

  • A més, Junts està travessant una crisi de partit on la mà dreta de Borràs, Francesc de Dalmases, està sent acusat de comportaments inadequats o coaccions. És per això que l'aparell del partit, majoritàriament format per partidaris del pragmatisme del secretari general, Jordi Turull, està promovent la figura de Giró. Tot i que ja s'estan alçant les primeres veus dissonants.

Al detall: Giró va forçar entrar en l'executiva de Junts per poder votar sobre la continuïtat del partit al Govern, tal com va destapar l''ABC'.

Categoria: Política