Política
Foto: | Europa Press
Congrés dels Diputats

Canvis a la llei trans: El PSOE vol que fins als 16 anys ho autoritzi el jutge

Foto: | Europa Press

El PSOE treballa en diverses esmenes a la llei trans. Entre elles, que els menors de 16 anys necessitin autorització judicial per fer un canvi de gènere al DNI.

Per què és important? Aquest projecte de llei ha provocat fortes divisions dins el govern espanyol. El text que ara està en tramitació parlamentària l'ha liderat la ministra de Podemos Irene Montero i va ser aprovat pel Consell de Ministres, després de mesos de divisió amb els socialistes.

Com funciona? 

  • Actualment, el text aprovat pel govern diu que entre els 14 i els 16 es pot demanar un canvi de gènere només amb l'acompanyament d'un tutor legal. Dels 12 als 14, sí que caldria autorització del jutge.
  • La proposta del PSOE és que fins al 16 calgui aquesta autorització dels tribunals.

Tot i això: Ara els requisits per canviar el sexe al DNI són dos anys d’hormonació i un informe mèdic.

D'on venim?

  • La llei trans ha generat des de l'inici un intens debat dins el govern espanyol i també dins el partit socialista
  • Ara, amb la llei ja en fase de tramitació parlamentària, el PSOE intenta introduir canvis a la llei a través d'esmenes. Podemos no vol canvis en l'articulat.

En profunditat: Amb aquesta esmena els socialistes accepten algues de les demandes dels sectors del feminisme més clàssic.

  • Una de les seves principals crítiques era que es pogués fer un canvi de gènere legal amb 14 anys. Consideraven que podia provocar decisions poc meditades i deixar els menors desprotegits.

A partir d'ara: Les esmenes s'han de presentar dilluns al Congrés dels Diputats i passaran a debatre's a la Comissió d'Igualtat.

Categoria: Política