Política
Foto: | ACN
Exili

Puigdemont diu que el PSOE va oferir-li "un bon tracte" si es presentava al Suprem

Foto: | ACN

L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, ha revelat que "gent del PSOE" l'han visitat per oferir-li "un bon tracte", vía reforma del Codi Penal i un indult, a canvi de comparèixer al Tribunal Suprem. 

Per què és important? Amb una reforma del delicte de sedició, Puigdemont podria veure's beneficiat. És per això, que, a propòsit dels seus cinc anys d'exili, ha publicat una carta on demana no usar la seva situació personal per negociar una reforma del Codi Penal que "no beneficia el procés d'independència".

Què ha dit? Puigdemont, a través d'un escrit, ha demanat a ERC que no facin servir la seva situació personal per negociar amb el PSOE.

  • L'expresident a l'exili ha dit que enviats socialistes l'han visitat en diverses ocasions per generar-li "expectatives d'un bon tracte. Sempre que acceptés comparèixer davant del Suprem".
  • "Segur que Pedro Sánchez sap de què parlo", ha reblat.

A més: L'eurodiputat de Junts ha dit que "no entén" el benefici de la reforma del delicte de la sedició per a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.

  • "Mai he buscat cap solució personal ni he esperat per a mi els beneficis d'altres. No ho penso demanar de genolls".

D'altra banda: Puigdemont ha argumentat que "alguns serien feliços" de veure'l comparèixer voluntàriament davant del Suprem, però que seria una renúncia política.

Per acabar: Ha assegurat que tot aquest "joc brut" té com a objectiu desmuntar-lo personalment com a manera de desmuntar-lo públicament.

Categoria: Política