Política
Foto: | Europa Press
Congrés Diputats

El PP ataca de nou a Sánchez: "Qui és el senyor X del PSOE que va visitar Puigdemont?"

Foto: | Europa Press

Acusacions creuades al Congrés dels Diputats entre el govern espanyol i el PP. Aquest dimecres a la sessió de govern, els populars han atacat Pedro Sánchez per la reforma del delicte de sedició i els tractes que s'haurien fet amb Carles Puigdemont.

Per què és important? El PP ha trencat les negociacions per la renovació del Poder Judicial després de dir que el PSOE voldria reformar el delicte de sedició. Els populars es neguen a reduir les penes, tal com va planteja en un primer moment el govern espanyol.

Situació actual: Pedro Sánchez i la secretaria general del PP, Cuca Gamarra, han protagonitzat un fort enfrontament: per l'economia i pel delicte de sedició.

Què diu: Gamarra ha instat al president del govern espanyol a "renunciar" a la reforma del delicte de sedició. 

  • La popular ha demanat explicacions sobre el "senyor X" que va visitar a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont: "Qui és el nou senyor del PSOE que va a veure a Puigdemont per negociar el Codi Penal fet a mesura pels colpistes".
  • La portaveu del PP ha afirmat que els pactes de l'executiu amb els independentistes "l'inhabiliten a buscar l'interès general" i que sempre que ha tingut l'opció d'escollir amb qui pactar ha optat pel "populisme, el radicalisme i l'independentisme". 

La resposta de Pedro Sánchez: El president del govern espanyol ha retret al PP que la seva oposició és "negacionista". 

  • "Prou ja, compleixin amb la Constitució".
  • Sánchez ha acusat el PP de dedicar-se a repartir "carnets d'espanyolitat i constitucionalisme". 
  • El president ha recordat que va ser quan governava el PP, amb Mariano Rajoy, que el país va estar "prop de poder-se trencar".

Al detall: El president del govern ha afirmat que, malgrat les dificultats econòmiques, s'està desplegant un pla de resposta a les conseqüències de la guerra amb un full de reformes i protecció a la majoria social del país. 

  • Sánchez ha afirmat que aquest any l'economia espanyola creixerà prop d'un 4%, "molt per sobre la mitjana de l'economia europea" i té la inflació més baixa d'Europa, "només per davant de França".
  • "Les dades de la inflació certifiquen la validesa i eficàcia de les mesures que està posant en marxa el govern d'Espanya". Per tant, segons Sánchez "malgrat les dificultats i la posició negacionista" del PP "aquest govern avança i protegeix la majoria social del país".