Política
Foto: | Flickr
Tribunal Drets Humans

Estrasburg, a punt de pronunciar-se sobre l'Operació Catalunya

Foto: | Flickr

El Tribunal dels Drets Humans ha anunciat aquest dimecres quan dictarà la primera resolució sobre l'Operació Catalunya el 10 de novembre. 

Per què és important? La justícia europea es pronunciarà després que els tribunals espanyols es neguessin a investigar si es va veure perjudicat la reputació de l'expresident Artur Mas per la publicació d'informacions falses al diari El Mundo.

En profunditat: Tal com ha avançat El Món, el pròxim 10 de novembre Estrasburg farà públic la seva sessió sobre la guerra bruta contra Mas.

  • L'afer afecta Mas, que va ser perjudicat durant els comicis catalans l'any 2012 per una informació manipulada publicada pel rotatiu 'El Mundo', on s'assegurava que tenia un compte bancari a Suïssa i Luxemburg.
  • La defensa de l'expresident demana aplicar l'article 8 del Conveni Europeu de Drets Humans, que garanteix el dret al respecte a la vida privada i familiar.

D'altra banda: El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha rebutjat la petició de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, de paralitzar la comissió rogatòria que el tribunal va entregar a Andorra amb l'objectiu d'interrogar l'expresident pel cas Operació Catalunya.

Per acabar: Mariano Rajoy estaria més a prop de declarar davant del jutge pel cas que s'investiga des d'Andorra.

  • La justícia del Principat l'investiga per presumptes delictes de coaccions, amenaces, xantatge, extorsió, coaccions a òrgans constitucionals i creació de document fals per la seva suposada relació amb els intents de conèixer "mitjançant vies il·legals" informació bancària secreta dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, així com de l'exvicepresident Oriol Junqueras.
Categoria: Política
Etiqueta: Europa