Política
Foto: | ACN
Esquerra

Junqueras i Rovira seran els dirigents més longeus d'ERC després del franquisme

Actualitzat: Diumenge, 6 de novembre de 2022. 21:15
Foto: | ACN

La militància d'Esquerra Republicana ha revalidat amb el 87% dels vots favorables la dupla d'Oriol Junqueras i Marta Rovira, encarrilant així el quart mandat fins al 2026.

Per què és important? En el cas que aquest quart mandat es compleixi sencer, es convertiran en els dirigents més longeus al capdavant d'ERC després del franquisme.

  • Només els superen Josep Taradellas, amb 16 anys de mandat, i Joan Sauret, amb 22.

Al detall: Junqueras repetirà com a president i Rovira com a secretària general. La seva candidatura, l'única presentada, ha rebut el suport del 87% dels vots emesos. Hi han participat el 50,2% dels 8.820 militants republicans cridats a votar.

  • El 2019 es van modificar els estatuts del partit perquè no es comptabilitzessin els anys a presó i exili en el màxim de dotze anys de mandat. Això permet un altre mandat de Junqueras i Rovira.

Què han dit?

  • “Hi tornem per consolidar el creixement i el lideratge d’Esquerra Republicana; hi tornem per ser més i per ser més forts amb el mateix rumb: una República Catalana amb tothom i per a tothom”, ha dit Oriol Junqueras.
  • “Refermem l’aposta de sumar per esdevenir un independentisme plural i transversal, de governar bé i ser útils, d’arrelar a tot el territori consolidant el creixement a les àrees metropolitanes, i de guanyar garanties democràtiques i complicitats internacionals per avançar en la resolució del conflicte polític”, ha afegit Rovira.

En profunditat: Aragonès també repeteix com a coordinador nacional i Marta Vilalta com a secretària general adjunta i portaveu.

  • Marc Colomer assumeix el vicesecretariat general de Comunicació i Estratègia, Raül Romeva com a vicesecretari de Prospectiva, Agenda 2023 i Transició Ecològica.
  • Jordi Roig, de Recursos, Finances i Gerència; Raquel Sans, de Feminismes i LGBTI; Adriana Delgado, de Partit Obert i Moviments Socials; Eloi Hernàndez, de Coordinació Institucional; Lluís Salvadó, de Coordinació Interna; Marta Vilaret, de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva; Sara Bailac, d’Acció Política i Sectorial; i Jordi Solé, de Relacions Internacionals.

Context: Els onze anys de lideratge de Junqueras i Rovira han portat ERC al seu màxim històric d'escons després del franquisme, i el retorn a la presidència de la Generalitat amb Pere Aragonès.

Categoria: Política
Etiquetes: Oriol Junqueras ERC