Política
Oriol Junqueras
Foto: Oriol Junqueras | Europa Press
Pressupostos

Junqueras ja no descarta pactar els pressupostos amb el PSC

Oriol Junqueras
Foto: Oriol Junqueras | Europa Press

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que el PSC primer ha de fer passes per "reconciliar-se" amb el 80% que hi ha a la societat catalana per poder pactar pressupostos. Quan Junts va abandonar el Govern, el republicà va dir que preferiria una pròrroga pressupostària a pactar els comptes amb els socialistes. 

Per què és important? El Govern de Pere Aragonès necessita suports de diferents partits polítics per poder aprovar els pressupostos. L'executiu català assegura que els seus socis prioritaris són Junts i els comuns.

Què diu: En una entrevista conjunta a TV3 amb la secretària general del partit, Marta Rovira, el líder d'Esquerra ha obert la porta a pactar els pressupostos amb el PSC. 

  • "Els socialistes han de fer passes per reconciliar-se amb el 80% de la societat catalana" i ha afegit que "si fan passes cap a aquestes direccions, segur que hi ha moltes coses de les quals ens podem posar d'acord". 
  • El republicà apunta que per "construir la independència de Catalunya, caldrien moltes taules i que més gent s'assegui". 

Per la seva banda, Rovira ha declarat que Catalunya "està millor amb uns pressupostos aprovats". 

  • "A Esquerra assumim la responsabilitat del moment, que és d'enorme dificultat". 
  • "Les prioritats (pels pressupostos) no són l'agenda personal ni política de ningú. És el país, la ciutadania, les necessitats, el futur i els reptes que volem entomar amb responsabilitat i amb il·lusió".

D'on venim: El passat 7 d'octubre, quan Junts va decidir abandonar el Govern, Junqueras va assegurar que preferia que hi hagués una pròrroga dels comptes de la Generalitat a pactar amb el PSC. 

Situació actual: El Govern insisteix a pactar els pressupostos amb Junts i els comuns, després de la reunió que ha mantingut amb el PSC aquest dilluns.

  • A la trobada, que ha durat una hora i quart, hi han participat les conselleres Laura Vilagrà i Natàlia Mas i una delegació dels socialistes encapçalada per la diputada Alícia Romero.