Política
Judicial

El pèrit de Borràs és un ultra condemnat per assassinat i la Fiscalia vol apartar-lo

La Fiscalia ha demanat al jutge que investiga Laura Borràs per corrupció que aparti del cas a Luis Enrique, el pèrit de la presidenta de Junts. 

El motiu: L'home va estar condemnat pel segrest, tortura i assassinat el 1980 de Yolanda González, una jove socialista de 19 anys en un crim que va commocionar l'Espanya de la transició.

  • Segons avança aquest dijous Eldiario.es, el fiscal argumenta que "qui ha transgredit la llei i el dret d'aquesta forma no pot ser considerat com a cooperador vàlid en cap acte o efecte de la Justícia".

Què sabem: Luis Enrique, que abans es deia Emilio Hellín, ha estat contractat per la líder independentista per redactar l'informe pericial clau per encarar el cas judicial que afrontarà els pròxims mesos.

  • El fiscal no ha dit res en contra de l'altre perit contractat per Borràs, per qui el Ministeri Públic demana sis anys de presó per fraccionar un contracte en benefici d'un amic de la política quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Qui és qui: El 1982, l'Audiència Nacional va acusar Hellín a 43 anys de presó per disparar dos trets a González, militant del Partit Socialista dels Treballadors sota el pretext erroni que pertanyia a ETA.

  • El 1987 l'assassí es va fugar al Paraguai aprofitant un permís penitenciari, però la Interpol (la policia europea) el va capturar el 1989 i va ingressar a presó de nou a Espanya.
  • Després de 6 anys a presó, va obtenir el tercer grau el 1995. Un any més tard es canviava el nom i es passava a dir Luis Enrique.
  • Ja lliure, va començar a treballar com a perit judicial expert en anàlisis informàtic. Gairebé tres dècades després, la defensa de Borràs ha decidit contractar-lo.

D'on venim? La presidenta de Junts està acusada de prevaricació i falsedat documental.

  • Aquest estiu, quan el jutge va anunciar l'obertura de judici oral contra la dirigent, la mesa del Parlament la va suspendre com a presidenta de la cambra catalana. Sí que conserva el seu escó com a diputada.

 

Categoria: Política