Política
Foto: | ACN
Tribunal Drets Humans

Estrasburg rebutja la demanda de Mas per l'Operació Catalunya

Foto: | ACN

El Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) ha rebutjat la demanda d'Artur Mas contra les informacions esbiaixades que va publicar 'El Mundo', que el relacionava a ell i a l'expresident Jordi Pujol amb un compte a l'estranger. Estrasburg no ha admès a tràmit la demanda i ha conclòs que Mas no va esgotar les vies internes i els procediments judicials per recórrer la causa de l'informe fals publicat pel rotatiu espanyol.

Per què és important? La decisió d'Estrasburg de no admetre a tràmit la demanda de Mas podria implicar la fi de l'embat judicial de l'expresident contra l'Operació Catalunya.

  • L'Operació Catalunya va ser una operació de les conegudes com a clavegueres de l'Estat que tenia com a objectiu aturar el procés. Teixint una trama amb proves falses, manipulacions, filtracions a premsa, informes irregulars i agents secrets per desprestigiar als líders nacionalistes catalans.

En profunditat: Mas assegura que va ser perjudicat durant els comicis catalans l'any 2012 per una informació manipulada publicada pel rotatiu 'El Mundo', on s'assegurava que tenia un compte bancari a Suïssa i Luxemburg.

  • La defensa de l'expresident demana aplicar l'article 8 del Conveni Europeu de Drets Humans, que garanteix el dret al respecte a la vida privada i familiar.

Per acabar: Mariano Rajoy estaria més a prop de declarar davant del jutge pel cas que afecta l'expresident sobre l'Operació Catalunya que s'investiga des d'Andorra.

  • La justícia del Principat l'investiga per presumptes delictes de coaccions, amenaces, xantatge, extorsió, coaccions a òrgans constitucionals i creació de document fals per la seva suposada relació amb els intents de conèixer "mitjançant vies il·legals" informació bancària secreta dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, així com de l'exvicepresident Oriol Junqueras.
Categoria: Política