Política
Audiència Nacional
Foto: Audiència Nacional | Europa Press
Operació Catalunya

Arxivada la demanda de l'exdirector del banc BPA per l'Operació Catalunya

Audiència Nacional
Foto: Audiència Nacional | Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional ha descartat investigar la querella de l'exdirector de la Banca Privada d'Andorra, Joan Pau Miquel, contra l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz per l'Operació Catalunya.

Què sabem? A la querella, la representació del banquer apuntava un suposat delicte d'organització criminal, falsedat documental, amenaces, detencions il·legals, malversació i fals testimoni.

  • La querella també es dirigia contra l'exnúmero dos d'Interior, Francisco Martínez, l'exdirector general de la Policia Ignació Cosidó o el comissari jubilat, José Manuel Villarejo, entre d'altres.
  • Fonts de l'Audiència Nacional han explicat que el magistrat ha seguit el criteri marcat per la Fiscalia Anticorrupció, que no va assumir la investigació explicant que la competència no era de l'Audiència Nacional.

Al detall: Aquesta és la segona querella que la representació de Miquel presenta davant l'Audiència Nacional després que el titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 6, rebutgés indaga en l'assumpte per qüestió de competència.

D'on venim? Els fets denunciats estan relacionats amb presumptes extorsions i coaccions des de 2014 per part d'Agents de la Policia Nacional a responsables de la BPA per donar de forma il·legal informació bancària secreta de polítics catalans.

  • La justícia andorrana ja investiga aquests fets, concretament a l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i a l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro.
Categoria: Política
Etiqueta: Corrupció