Política
Foto: | Europa Press
Desjudicialització

Els barons del PSOE donen l'esquena a la derogació de la sedició

Foto: | Europa Press

Els barons del PSOE donen l'esquena a la derogació del delicte de sedició anunciat pel president socialista del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

Per què és important? Els partits espanyols, com el PP i el PSOE, tenen en cada comunitat autònoma un baró. Un terme que s'empra per definir a qui lidera l'agrupació política a la regió o comunitat. Són personalitats polítiques amb molt pes dins del partit.

En profunditat: Els qui primer s'han pronunciat han estat els de l'Aragó, Extremadura i Castella-la Manxa.

  • El president de l'Aragó, el socialista Javier Lambán, ha sigut rotund posicionant-se "en contra de la reforma del delicte de sedició". A més, ha argumentat que Sánchez "sap perfectament quina és la meva opinió". I ha sentenciat amb un: "Jo no sóc la titella de ningú".
  • El president d'Extremadura, el baró socialista Guillermo Fernández Vara, ha afirmat: "No m'agrada res del que li agradi a l'independentisme". Tot i això, ha celebrat que "s'ha trencat l'independentisme i el Procés".
  • El president de Castella-la Manxa i dirigent socialista, Emiliano García-Page, ho ha rebutjat i ha argumentat que els fets del 2017 van ser "greus" i ha defensat que "tot sistema democràtic té l'obligació de tenir mecanismes de defensa constitucionals i democràtics davant de qui vulgui alterar l'ordre constitucional".

A més: El PP és coneixedor d'aquest cisma dins de la formació socialista per la sedició. És per això que ha encoratjat a tots els barons a què mostrin públicament el seu "radical desacord que declaren en privat".

  • Els populars són molt insistents en què els socialistes que no alcin la veu, seran "còmplices" de la "traïció" i la "humiliació" a l'Estat.
Categoria: Política
Etiquetes: PSOE Sedició