Política
Foto: | ACN
Derogació de la sedició

Aragonès posa el focus en la malversació i nega que es perjudiqui Puigdemont

Foto: | ACN

El president Pere Aragonès ha fixat la reforma del delicte de malversació com el proper pas en la negociació amb l'Estat. En una entrevista a Rac 1, Aragonès ha defensat que "és una qüestió oberta", després de l'acord per la derogació de la sedició, i que s'hi deixaran "la pell" per aconseguir-ho. 

Per què és important? Molts dels encausats pel referèndum de l'1-O han estat acusats o condemnats per malversació, un delicte que també implica penes de presó. 

Al detall: Segons Aragonès, cal focalitzar-se en la modificació del delicte de malversació que va fer el PP l'any 2015 i que va permetre que "el que no era delicte el 9-N passés a ser-ho l'1-O". 

  • "No és senzill, però d'alguna manera o altra ho hem d'abordar. Considerem que votar no és delicte". 

Context: Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau no van ser condemnats per malversació per la consulta del 9-N, sí que ho van ser Oriol Junqueras i alguns dels exconsellers per l'1-O. També Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí estan acusats d'aquest delicte.

  • També estan acusats de malversació els exalts càrrecs del Govern de Puigdemont i Junqueras, que encara estan pendents de judici.

Per altra banda, Aragonès ha defensat que la derogació del delicte de sedició i la modificació dels desordres agreujats no empitjora la situació de l'expresident Carles Puigdemont, com s'ha defensat des de Junts. 

  • Ha assegurat que "ningú estarà pitjor que abans" i que la negociació per derogar la sedició no s'ha fet "en nom de ningú" ni per cap cas "concret".

A partir d'ara: Aragonès ha desvinculat la negociació de la sedició i de la malversació de la negociació de pressupostos tant a l'Estat com a la Generalitat.

  • El president s'ha mostrat convençut que hi haurà "pressupostos" catalans i que no hi haurà avançament electoral. 
  • Aragonès ha tornat a insistir a pactar amb Junts i els comuns.

Background: El president d'ERC, Oriol Junqueras, va obrir la porta aquest diumenge a pactar amb el PSC si es modificava el delicte de malversació.

Categoria: Política