Política
Maria Sirvent (CUP)
Foto: Maria Sirvent (CUP) | ACN
Derogació sedició

La CUP denuncia que el pacte per la sedició afavoreix la repressió

Maria Sirvent (CUP)
Foto: Maria Sirvent (CUP) | ACN

La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Sirvent, ha denunciat que la reforma del delicte de sedició acordada entre el Govern i l'Estat no ajuda a eliminar la repressió i allunya, encara més, al partit de donar suport als comptes catalans. 

Per què és important? El govern espanyol derogarà el delicte de sedició i reformarà el delicte de desordres públics agreujats. 

  • Les penes de presó per aquest delicte es limiten a cinc anys, mentre que el delicte de sedició tenia una pena màxima de quinze anys de presó.

Què diu: La dirigent anticapitalista denuncia que el pacte per la reforma de la sedició "aplana la repressió" contra qui "lluita per conquerir drets". 

  • La CUP assegura que el pacte entre Aragonès i Sánchez és "un intercanvi per vendre als que són al carrer lluitant". 
  • Sirvent ha remarcat que la reforma del Codi Penal "persegueix els qui lluiten pels drets socials, civils i polítics".
  • Diu que el delicte de desordres públics agreujats "posa en dubte" drets fonamentals i ha alertat que això pot acabar perjudicant tant a l'independentisme, com a altres moviments com l'habitatge o l'ecologista. 
  • "Que creiem que el delicte de sedició s'hauria d'haver derogat fa segles? Sí. Que estem a favor que es derogui? Sí. Que s'ha de derogar a canvi d'aplanar el terreny a la repressió de qui conquereix drets? No, som contraris a un aplanament de la repressió a una gran capa de la població"

Sobre els pressupostos, la cupaire ha advertit que l'acord entre ERC i el govern espanyol "allunya molt" l'acord per aprobar als comptes de la Generalitat i "acosta encara més" l'esmena a la totalitat dels cupaires.

A més, la portaveu ha anunciat que la CUP participarà en la manifestació convocada per l'ANC en contra de la reforma per al 6 de desembre.

  • L'exdiputada de la CUP al Parlament ha assegurat que participaran en qualsevol iniciativa contra la reforma, però ha dit que cal "teixir una resposta tan àmplia com sigui possible" contra aquesta qüestió.
Categoria: Política
Etiquetes: CUP Sedició