Política
El president del govern Pedro Sánchez durant un discurs al congrès
Foto: El president del govern Pedro Sánchez durant un discurs al congrès | Eduardo Parra / Europa Press
Igualtat

Sánchez apel·la a la sensibilitat dels jutges per aplicar la llei del "Només sí és sí"

El president del govern Pedro Sánchez durant un discurs al congrès
Foto: El president del govern Pedro Sánchez durant un discurs al congrès | Eduardo Parra / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la llei del "Només sí és sí" i ha apel·lat a la sensibilitat dels jutges a l'hora d'interpretar i aplicar aquesta llei.

Per què és important? Després que ahir es fessin públiques tres sentències de l'Audiència de Madrid que es van agafar a la llei per rebaixar penes a violadors condemnats, el president del govern i diferents veus del Ministeri d’Igualtat han demanat als jutges responsabilitat en aplicar la nova llei.

  • Al text de la coneguda com a "Només sí és sí" s'hi recull una forquilla de penes de presó més àmplia que en comptes d'anar dels 6 als 12 anys, ara va dels 4 als 12. Aquesta ampliació es deu al fet que s'han unificat dos delictes, el d'abús i el d'agressió sexual.

Què ha dit? En una compareixença davant els mitjans de comunicació, el president del govern espanyol ha dit que cal esperar "a veure què és el que diuen els tribunals i la fiscalia, que unifiquin criteris i, a partir d'aquí veurem quins passos fer". 

  • Sánchez ha recordat que es tracta d'una "llei d'avantguarda" i que la consideració de tots els delictes contra la llibertat sexual com a agressions és "un avanç molt important, una gran conquesta del moviment feminista".
  • "Confio en els tribunals i estic segur que tenen sensibilitat per aquest tipus de delictes greus d'agressió sexual".

A més, ha remarcat que la llei té "clarament" la voluntat de "reforçar les seguretats de les dones identificant qualsevol tipus de delicte sexual com a agressió per tal que hi hagi condemnes agreujades, penes més agreujades".

Categoria: Política