Política
Foto: | Europa Press
Comptes Generalitat

Illa: "ERC està més pendent de desgastar Junts que d'aprovar els pressupostos"

Actualitzat: Dissabte, 19 de novembre de 2022. 14:51
Foto: | Europa Press

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha llençat un dard a Esquerra Republicana i ha assegurat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, "està més pendent de desgastar Junts que d'aprovar els pressupostos".

Per què és important? Pere Aragonès, amb només 33 diputats, necessita el suport de Junts o del PSC per tirar els comptes endavant, a més dels comuns.

Què ha dit? En una entrevista a Rac1, Illa ha redoblat la pressió a ERC pels pressupostos de la Generalitat pel 2023.

  • "ERC està més pendent de desgastar Junts que de negociar i aprovar els pressupostos".
  • "Quina llàstima que el Govern estigui perdent el temps amb batalletes amb Junts".
  • "A Catalunya, no tindrem pressupostos abans de l'1 de gener. I és culpa de Pere Aragonès".
  • "No podem parlar de negociació seriosa entre Esquerra i el PSC pels pressupostos. No hem vist els números i no els coneixem al detall".

D'on venim? El PSC, que es va reunir aquest dijous amb el Govern, va enviar una carta a l'executiu demanant que acceleri la negociació, que treballi amb "rigor" i que els facin arribar la documentació per fer les seves propostes.

Què esperar? El Govern preveu aprovar els pressupostos internament a principis de desembre i que es tramitin al Parlament abans d'acabar l'any. 

Per acabar: El PSC ha celebrat aquest dissabte un Consell Nacional extraordinari per ratificar els 137 alcaldables a les municipals del 2023.