Política
Sallés al plató del Fax de 8tv
Foto: Sallés al plató del Fax de 8tv | 8tv
Fax 8tv

'Recuperar Sobirania', el pla per envair militarment Catalunya per l'1-O

Sallés al plató del Fax de 8tv
Foto: Sallés al plató del Fax de 8tv | 8tv

El periodista Quico Sallés ha explicat al Fax de 8tv que l'Estat Major de Defensa va dissenyar un pla militar per envair Catalunya en el cas que es declarés la independència. L'operació duia el nom 'Recuperar Sobirania' i contemplava mobilitzar a les forces armades espanyoles per establir l'ordre als carrers i frenar una insurrecció sobiranista.

Per què és important? L'Estat tenia un pla que podria haver desembocat amb una invasió militar dels carrers de Catalunya durant els fets de l'octubre de 2017.

Al detall: Sallés ha explicat que la ministra de Defensa va encarregar a l'Estat Major de Defensa que elaborés un pla "de tot el que necessitem" per aturar una insurrecció sobiranista.

A més: El periodista ha revelat que el Real Instituto El Cano va confeccionar un informe anomenat 'Maidan Català', en referència a la revolució ucraïnesa proeuropea contra el seu govern prorús. Aquest informe el van enviar "a totes les cancelleries del món", durant els fets d'octubre de 2017, per avisar que l'independentisme s'havia revoltat i que s'havia de defensar l'ordre constitucional, ha detallat Sallés.

  • Després d'aquest informe és quan entraria en joc l'operació 'Recuperar Sobirania', en cas que fos necessari ocupar militarment Barcelona.
Categoria: Política
Etiqueta: 1-O