Política
Acte pel Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, a Barcelona
Foto: Acte pel Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, a Barcelona | Jordi Bataller / ACN
Mobilitat

Nou servei per a les víctimes d'accidents de trànsit, "una tragèdia diària"

Acte pel Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, a Barcelona
Foto: Acte pel Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, a Barcelona | Jordi Bataller / ACN

El Departament d'Interior posarà en marxa un nou servei d'assistència a les víctimes greus d'accidents de trànsit a Catalunya.

Per què és important? Avui és el Dia Mundial de les Víctimes de Trànsit, una xacra que, aquest novembre, ha acabat amb la vida de 16 persones, el doble que el mateix mes del 2019 (últim any de referència).

Al detall: Es posarà en marxa el mes de desembre, segons el Departament d'Interior, que no ha donat gaires dades. Es tracta d'un servei territorialitzat que assistirà els afectats amb ferides greus per un sinistre.

  • Les xifres enguany a la ciutat Barcelona no són bones, amb 22 morts als carrers de la capital catalana, 15 de les quals motoristes. 

Què diuen? El conseller Joan Ignasi Elena ha anunciat el nou servei durant un acte d'homenatge al passeig marítim de la Nova Icària de Barcelona, al qual ha assistit l'ACN.

  •  "A vegades parlem només de la xifra més dura, les morts, però darrera els accidents hi ha moltes víctimes que han quedat amb problemes de salut i amb dificultats per tirar endavant. També han de tenir escalf, ajuda i acompanyament. És una tragèdia diària", ha afegit.
  • Albert Batlle, tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, ha explicat que la xifra de morts a la capital catalana "és una dada preocupant, una xacra que no cessa, i estem lluny de l'objectiu de zero víctimes de trànsit", ha apuntat. 

Per acabar: Familiars de víctimes mortals d'accidents han assistit a l'homenatge. Com Maria Pilar Rosanes, mare del Josep, un noi de 20 anys que va perdre la vida després que un cotxe se saltés un revolt a 130 km/h i l'envestís.

  • "En Josep havia sortit de viatge amb el seu pare i no va tornar a casa. I el culpable, què li va passar? Doncs res, va tornar a casa seva, a la seva vida i ni tan sols va haver de deixar de conduir", ha relatat Rosanes. "I a nosaltres què ens esperava? L'infern", ha afegit.
Categoria: Política
Etiquetes: Mobilitat Accident