Política
La consellera Gemma Ubasart, durant l'acte d'aquest 20 de novembre
Foto: La consellera Gemma Ubasart, durant l'acte d'aquest 20 de novembre | Govern
Justícia

La consellera Ubasart promet "identificar tots els represaliats del franquisme"

La consellera Gemma Ubasart, durant l'acte d'aquest 20 de novembre
Foto: La consellera Gemma Ubasart, durant l'acte d'aquest 20 de novembre | Govern

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha destacat la determinació del Govern per identificar tots els represaliats pel franquisme.

Per què és important? La Generalitat ha celebrat un acte d'homenatge als combatents de la Batalla de l'Ebre en el Memorial de les Camposines a La Fatarella (Tarragona) aquest diumenge 20 de novembre.

  • Aquest any s'han afegit a l'homenatge 62 noves víctimes identificades, amb qui el memorial ja suma un total de 1.752 noms a 24 plaques.

Què diuen? Ubasart ha presidit l'acte i ha asseverat el compromís del Govern per invertir en polítiques públiques que permetin avançar en la identificació de víctimes del règim.

  • "No ens aturarem fins a tenir totes les persones identificades".
  • Amb referència als brigadistes internacionals, ha afegit: "Mai no podrem agrair prou el compromís de milers de persones del voltant del món que van venir a lluitar a favor de la democràcia i els drets republicans".

A més: El Govern presentarà aviat el nou mapa de fosses, "un instrument útil per garantir el dret dels ciutadans i ciutadanes de conèixer els fets de la Guerra Civil i el franquisme", en paraules de la consellera.

Categoria: Política