Política
Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes
Foto: Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes | Europa Press
Igualtat

Tània Verge: "El que està patint la ministra Irene Montero és violència política"

Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes
Foto: Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes | Europa Press

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha defensat a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, davant la polèmica aixecada per les rebaixes de penes a condemnats per agressions sexuals. 

Per què és important? Amb la nova llei "només sí és sí" alguns jutges han revisat les penes de presó a condemnats d'agressions sexuals i s'han reduït. 

  • La ministra Montero va qualificar els jutges i jutgesses de no tenir una visió de gènere. 

Què diu: En una entrevista a RTVE Catalunya, la consellera d'Igualtat ha sortit en defensa de la ministra Montero per la llei "només sí és sí": 

  • "La llei és necessària. La interpretació d'alguns jutges i jutgesses no té en compte tota l'aplicació de l'article". 
  • "El que està patint la ministra Montero és violència política. L'assetjament personal que se li fa a ella té a veure contra la reacció contra el feminisme. És pel fet de fer polítiques dones: una feminista que vol fer polítiques feministes per sacsejar l'statu quo". 
  • Verge diu que cal més formació de gènere als jutjats: "Fa falta més formació. No tenim capacitat d'obligar a fer-la" i aposta per fer formacions "de tipus obligatòries per aplicar les lleis d'igualtat de manera adequada". 

Sobre la llei trans, la consellera ha descartat que pugui afectar la polèmica amb la llei del "només sí és sí": "Són lleis diferents de garanties de drets". 

  • I denúncia que una part del feminisme "estigui plantejant els drets de les persones trans com un debat" i afegeix que "es pot discutir com es garanteixen, però no si és un dret humà".

Sobre el Cas Dalmases, la titular d'Igualtat ha confirmat que les diputades de Junts que van alçar la veu contra Francesc de Dalmases, han fet servir els recursos que el departament els hi va proporcionar. 

  • I ha assegurat que se'ls hi ha fet "acompanyament psicològic perquè aquestes situacions generen ansietat i angoixa". 

En detall: Verge ha recordat que el telèfon en contra de la violència masclista està operatiu les 24 hores de cada dia de la setmana. A més ha destacat que ara el telèfon nom només proporciona informació si no que també fa atenció psicològica personalitzada. 

  • El telèfon és el 900 900 120. 
Categoria: Política