Política
Laura Borràs a la tribuna del Parlament
Foto: Laura Borràs a la tribuna del Parlament | Europa Press
Parlament

Borràs ataca ERC i insisteix a comparar el seu cas amb el de Jové i Salvadó

Laura Borràs a la tribuna del Parlament
Foto: Laura Borràs a la tribuna del Parlament | Europa Press

La Mesa del Parlament ha rebutjat aquest dimarts suspendre els diputats Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, després de l'obertura de judici oral per haver organitzat l'1 d'octubre. Junts per Catalunya hi ha votat en contra, juntament amb ERC i la CUP, però Laura Borràs ho ha aprofitat per tornar-ho a comparar amb el seu cas. 

D'on venim? Divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obrir un judici oral contra Jové i Salvadó pels preparatius de l'1-O.

  • Segons l'article 25.4 del reglament del Parlament, s'ha de suspendre a un diputat quan se li obri judici per corrupció. 
  • No hi ha cap delicte al Codi Penal que digui 'corrupció', però Jové i Salvadó estan acusats de malversació i prevaricació, dos delictes vinculats amb aquesta pràctica. 

Què ha passat? Vox ha demanat a la Mesa del Parlament que suspengués els dos diputats. ERC, Junts i la CUP hi han votat en contra, mentre el PSC s'ha abstingut. 

Què ha dit? L'article 25.4 es va aplicar contra Laura Borràs el passat mes de juliol, després que se li obrís judici pel cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. Per això, ha tornat a comparar els casos:

  • Defensa que el Parlament ha de garantir "els drets i la presumpció d’innocència" i ha defensat que l’article 25.4 no ho fa i que, per tant, és una "aberració democràtica".
  • També ha aprofitat per carregar contra ERC i la CUP, que van votar a favor de la seva suspensió: "els que van aplicar el 25.4 sense cap informe previ dels lletrats, de forma automàtica, fraudulenta i irregular el passat mes de juliol; ara hi han votat en contra o s’han abstingut". "Misteris del partidisme institucional", ha afegit. 

Tot i això: Ha defensat el vot del seu partit contra de la suspensió dels diputats, perquè assegura que l'1-O "no és delicte".

Categoria: Política
Etiqueta: Laura Borràs