Open Melon
Parlament

Laura Borràs equipara el seu cas amb el de Jové i Salvadó per l'1-O

L'expresidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha equiparat el seu cas, que se l'acusa de fraccionar contractes, amb el dels diputats d'Esquerra Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, pels preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.

Per què és important? La presidenta de Junts ha donat per fet que el Parlament activarà l'article 25.4 del reglament de la cambra contra Jové i Salvadó, igual que va passar amb el seu cas.

Què ha dit? Borràs ha llençat un missatge a propòsit de la publicació de la data del seu judici pel cas dels contractes a la Institució de les Lletres Catalanes.

  • Borràs ha argumentat que el delicte de malversació que s'imputa als dirigents d'ERC està vinculat a la corrupció i, per tant, el Parlament activarà l'article 25.4 que els suspendrà com a diputats.
  • Tot i això, ha garantit que la seva formació, Junts, votarà en contra de l'aplicació d'aquest article, que va apartar-la del Parlament.

En profunditat: Cal saber les diferències entre el cas de Borràs i el de Jové i Salvadó.

  • Borràs està processada per suposadament haver afavorit un amic amb contractes fraccionats.
  • Jové i Salvadó estan imputats per haver destinat diners públics per l'organització de l'1-O i la creació d'estructures d'estat, un propòsit que la justícia espanyola considera il·legal.

D'on venim? El Parlament va suspendre com a diputada a Borràs amb els vots favorables d'ERC i la CUP, que van considerar que el seu cas no corresponia amb la macrocausa contra l'independentisme o el Procés.

Categoria: Open Melon