Política
Montero, Belarre i Sánchez
Foto: Montero, Belarre i Sánchez | Europa Press
Congrés

El govern espanyol assenyala PP i Vox per l'atac masclista a Montero

Montero, Belarre i Sánchez
Foto: Montero, Belarre i Sánchez | Europa Press

Després de l'atac masclista per part d'una diputada de Vox a la ministra d'Igualtat i Feminismes, Irene Montero, els socis del govern espanyol fan pinya i critiquen en bloc a la dreta i l'extrema dreta. 

El motiu: La diputada de Vox al Congrés Carla Toscano, es va dirigir a la ministra Montero dient que "l'únic mèrit que té és haver estudiat en profunditat a Pablo Iglesias"

Què diuen: PSOE i Unidas Podemos han acusat el PP de còmplices de les paraules de l'extrema dreta i han confirmat el "hooliganisme polític de la dreta i la ultradreta". 

    • El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que els insults que va rebre la ministra són una mostra del "hooliganisme polític que la dreta i la ultradreta ens té acostumats des que vam arribar al govern". 
    • Sánchez ha afirmat que els "insults", les "desqualificacions" i el "bloqueig pel bloqueig" de la dreta contrasten amb la "política útil" que aquest dijous aprovarà uns pressupostos. 
  • Per la seva banda, Irene Montero, ha acusat el PP de "còmplice" de les crítiques de la diputada de Vox al Congrés. 
  • La ministra d'Igualtat diu que "no s'oblida que el PP ha utilitzat moltes vegades aquests arguments" i ha afegit que la intervenció dels populars durant el ple "no va sobrepassar els límits" de Vox, però que "està molt a prop". Insta al PP a fer una reflexió política. 

D'on venim: L'única mostra de suport que hi ha hagut per part del partit de Feijóo ha estat per part de la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, que ha demanat "respecte" per Montero. 

En profunditat: En una entrevista a Rac1, Montero ha agraït els aplaudiments de suports dels parlamentaris d'Unidas Podemos, PSOE, ERC, Bilfu i altres formacions de l'esquerra. 

  • Ha demanat que aquests suports es tradueixin "en el compromís polític contra la violència política per fer que això no ho pateixi ningú més".