Política
Foto: | 8tv
Fax de 8tv

Boye sobre els advocats de l'Eurocambra: "No saben de què parlen"

Foto: | 8tv

L'advocat de l'expresident Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat que la defensa de l'Eurocambra durant les vistes al Tribunal General de la Unió Europea "no sabia de què parlava, ni tenia raó". En aquest sentit, ha dit que van sortir de la jornada de tribunals molt satisfets i contents.

Per què és important? Tal com indica el mateix Boye, si el Tribunal General de la Unió Europea dona la raó als exiliats, i recuperen la immunitat, Puigdemont podria tornar a Catalunya.

Què ha dit? En una entrevista al Fax de 8tv, Boye va explicar la situació judicial dels exiliats i va exposar com va transcórrer les vistes al TGUE.

  • "En vam sortir molt contents", ha dit sobre la segona vista davant de la justícia espanyola.
  • En aquest sentit, ha argumentat que el Parlament Europeu va "menysprear" els drets de Puigdemont, Comín i Ponsatí i va tenir un tracte incorrecte amb els exiliats.
  • L'advocat de Puigdemont ha tornat a insistir: "Ja no sé com dir-ho, i ho he dit des del primer moment, Puigdemont no serà extradit".

A més: Boye ha declarat que aquest judici marcarà el parlamentarisme europeu i això "és una cosa que la sala s'ha pres seriosament".

  • "Anàvem espentats per més d'un milió de votants i això vam recordar-li a la sala", ha reblat.

Context: El Tribunal General de la Unió Europea ha deixat vist per sentència el cas de la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. La resolució de la justícia europea s'espera per principis de l'any que ve. 

Categoria: Política