Política
El portaveu dels comuns, Joan Mena, a la seu del partit
Foto: El portaveu dels comuns, Joan Mena, a la seu del partit | ACN
Pressupostos

Els comuns exigeixen un canvi d'actitud del Govern: "Arrosseguen els peus"

El portaveu dels comuns, Joan Mena, a la seu del partit
Foto: El portaveu dels comuns, Joan Mena, a la seu del partit | ACN

Els comuns exigeixen al Govern de Pere Aragonès un canvi d'actitud en la negociació de pressupostos. Segons el portaveu del partit, Joan Mena, les converses "avancen molt lentament perquè el Govern va a les reunions arrossegant els peus". 

Per què és important? El vot dels comuns és imprescindible perquè puguin tirar endavant els comptes, tot i que Pere Aragonès necessita també a Junts i al PSC. 

Què esperar? Aquesta tarda hi ha una nova reunió entre l'equip de negociació de l'executiu, encapçalat per la secretària de presidència, Núria Cuenca, i una delegació dels comuns, que lidera Joan Carles Gallego. 

  • La negociació, de moment, és tècnica i avança per capítols. El tema d'aquest dilluns serà la mobilitat i les infraestructures. La darrera va ser sobre medi ambient i energies verdes. 

Tot i això: Segons Joan Mena, el Govern va a les trobades "poc propositiu" i "sense voluntat de portar números". Per això, demanen un "punt d'inflexió" en les reunions previstes per aquesta setmana. 

  • "Cal que el Govern concreti i deixi clar que vol avançar", ha exposat, preguntat per si els comuns posen una data límit a les converses, tot i afirmar que la voluntat és que "les negociacions no es trenquin". 

Per altra banda, Mena ha assegurat que els pressupostos han de "blindar la sanitat pública a Catalunya" i "revertir les retallades dels darrers 10 anys". "És una peça fonamental dels pressupostos", ha afirmat. 

  • El sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga els propers 25 i 26 de gener. Es queixen de la "sobrecàrrega assistencial, la falta de metges i la precarietat de les condicions laborals dels professionals".