Política
Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra
Foto: Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra | ACN
Pressupostos

ERC intensifica la negociació de pressupostos, també amb el PSC

Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra
Foto: Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra | ACN

Esquerra intensificarà aquesta setmana la negociació de pressupostos amb l'objectiu d'arribar a un principi d'acord a finals d'aquesta setmana o principis de la següent. Ho farà amb els comuns, amb Junts i amb el PSC, ara ja en igualtat de condicions. 

Per què és important? A l'inici de les converses, els republicans prioritzaven comuns i Junts, tot i mantenir converses amb els socialistes. Ara ja no descarten acords amb cap dels tres i els situen a l'equació en igualtat de condicions. 

Què diuen? La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha afirmat en roda de premsa que els pressupostos són "urgents" i "necessaris" i demana "responsabilitat" a tots els grups negociadors per arribar a un acord "tan aviat com es pugui". 

  • "Desitgem que s'intensifiquin els contactes, i acabar la setmana amb uns principis d'acords que permetin caminar ja cap a la seva tramitació".
  • Unes converses en les quals ja inclouen comuns, Junts i PSC en igualtat de condicions. Oriol Junqueras havia descartat fa un mes i mig qualsevol acord amb els socialistes. 

Situació actual: Vilalta ha afirmat que amb els comuns és amb qui tenen la "sensació" que s'està "avançant" després de les reunions sectorials dels últims dies.

  • Tot i això, el comuns, per la seva banda, asseguren que les negociacions van "molt lentes" i que l'executiu hi va "arrossegant els peus. 
  • També el PSC es queixa de les reunions amb l'executiu. Asseguren que no tenen tota la documentació que han reclamat i que consideren imprescindible per treballar la seva proposta. 

Què esperar? En els pròxims dies hi haurà noves reunions, començant pels comuns aquesta tarda, amb qui es tractarà el capítol de mobilitat i infraestructures.