Política
Ione Belarre i Pedro Sánchez
Foto: Ione Belarre i Pedro Sánchez | Europa Press
Drets Socials

El PSOE frena una nova llei d'Unidas Podemos, la llei de famílies

Ione Belarre i Pedro Sánchez
Foto: Ione Belarre i Pedro Sánchez | Europa Press

La tensió, gairebé permanent, entre els socis del govern espanyol fa que s'aturi la llei de famílies i no s'aprovarà en el Consell de Ministres d'aquest dimarts. 

El motiu: Segons fonts del Ministeri de Drets Socials, el PSOE hauria frenat l'avantprojecte de la llei de famílies impulsat per la ministra Ione Belarre. 

En detall: Les mateixes fonts han assenyalat que ha estat el Ministeri de Presidència el que ha comunicat que la llei de famílies no tirarà endavant, almenys aquest dimarts. Tot el contrari del que s'havia anunciat. 

Què diuen: El ministeri de la ministra Belarre ha denunciat que l'"ala socialista del govern" ha tornat a endarrerir l'aprovació de la llei de famílies. 

  • Des del departament mostren la seva preocupació perquè la llei "és molt urgent per les famílies espanyoles". 
  • Unidas Podemos recorda al PSOE que aquesta llei "ja ha passat per tots els tràmits formals previs al Consell de Ministres" i que "és una fita del pla de recuperació", a més de formar part de l'acord de pressupostos del 2023. 

En profunditat: La llei de famílies tenia previst incloure la creació de nous permisos per facilitar la cura d'infants i familiars, ampliar les ajudes a famílies monoparentals i avançar en l'equiparació dels drets de tots els tipus de famílies. 

En detall: L'avantprojecte de la llei preveia: 

  • Permisos retribuïts de cinc dies a l'any per tenir cura d'un convivent i un familiar fins a segon grau.
  • Permís parental de vuit setmanes, en aquest cas no retribuït, que els progenitors podran gaudir de forma contínua o discontínua fins que el menor tingui 8 anys.
  • Les famílies monoparentals amb dos fills passaran a tenir els mateixos drets que les famílies nombroses. 
Categoria: Política
Etiquetes: Unidas Podemos PSOE