Política
LGBTIQ+

Montero acusa el PSOE de no voler un acord per la Llei Trans

Irene Montero ha declarat que el PSOE "no vol un acord" sobre la Llei Trans i que, per tant, tirarà endavant amb les seves esmenes. Ho ha explicat la ministra d'Igualtat en una entrevista a RTVE.

Per què és important? La Llei Trans és focus de controvèrsia al Congrés i entre els partits de coalició del govern espanyol.

  • Actualment, es troba en termini de presentació d'esmenes.
  • Aquest termini es va ampliar per raons polítiques, i l'aprovació de la llei és encara a l'horitzó.

Background: Els principals punts de divergència entre partits de govern són l'autodeterminació de gènere en menors i les facilitats per canviar el sexe registral.

  • El 31 d'octubre els socialistes van presentar les seves esmenes parcials a la llei en què demanaven que els menors de 12 a 16 anys necessitessin aval judicial per poder canviar el nom i el sexe al Registre Civil, una exigència que el text actual contempla únicament per als menors de 12 a 14 anys.
  • Una altra esmena és que es necessiti aval judicial, un expedient de jurisdicció voluntària, per poder canviar el sexe registral, un punt que ara, en el projecte de llei, no es contempla. 

Què ha dit? Montero s'ha mostrat preocupada per si PSOE i PP arriben a "sumar perquè es produeixin retallades de drets a la infància trans".

  • "Encara queden hores" per poder reconduir la situació, ha declarat la ministra.
  • La ministra s'ha mostrat "preocupada" davant una "situació difícil per la tramitació de la llei".
Categoria: Política