Política
Foto: | ACN
Comptes generalitat

Els Comuns anuncien els primers pactes amb ERC als pressupostos

Foto: | ACN

Els Comuns han anunciat que ja han arribat a acords amb ERC dins del marc de les negociacions pels pressupostos de la Generalitat pel 2023. La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha anunciat una entesa en matèria d'energia.

Per què és important? La voluntat del Govern, format per Esquerra, és pactar els pressupostos amb els Comuns. Segons l'anunci d'Albiach, les trobades negociadores estarien fructificant.

Al detall: En una entrevista d'Europa Press, Albiach ha assegurat que el Govern ha pactat amb Comuns una sèrie de compromisos en matèria d'energia.

  • Albiach ha dit que s'ha pactat que l'energia pública sigui comercialitzadora, també una línia d'ajudes de 180 milions d'euros per fomentar les energies renovables.

En profunditat: La líder dels Comuns ha concretat que aquestes subvencions estaran centrades en les plaques fotovoltaiques i la seva instal·lació en edificis públics, com en centres educatius.

  • També ha explicat que podran beneficiar-se particulars i empreses.

Què ha dit? 

  • "El que aconseguim és un primer pas per a posar al dia a Catalunya en matèria de renovables després d'una dècada perduda", ha afirmat Albiach, que ha defensat aquestes mesures com un avanç en sobirania energètica i per a desendollar als catalans de l'oligopoli elèctric, en les seves paraules.
  • A més, ha explicat que han aconseguit el compromís del Govern per a instal·lar plaques solars en sòl públic, en "tot el que eren antics peatges i, a més, cobrir el canal Segarra-Garrigues" amb plaques solars.

D'altra banda: Els comuns segueixen mantenint el seu discurs dur en matèria de Salut. Albiach ha advertit que no hi haurà acord pels pressupostos "si no s'avança en Salut".

  • "Hi ha una situació fallida en la sanitat pública catalana, que s'evidencia amb la vaga que ha convocat el sindicat de Metges de Catalunya", ha reblat.