Política
Jéssica Albiach escoltant Pere Aragonès
Foto: Jéssica Albiach escoltant Pere Aragonès | Europa Press
Pressupostos

El Govern i comuns, estancats en el diàleg pels pressupostos

Jéssica Albiach escoltant Pere Aragonès
Foto: Jéssica Albiach escoltant Pere Aragonès | Europa Press

La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, assegura que les negociacions amb el Govern pels pressupostos catalans estan "estancades" per la "falta d'ambició" de l'executiu de Pere Aragonès. 

Per què és important? El Govern necessita més vots a favor que en contra al Parlament de Catalunya per aprovar els comptes catalans. L'executiu està negociant amb Junts, PSC i comuns. 

Situació actual: Albiach assegura que les negociacions entre el Govern d'ERC i el seu partit estan estancades i desmenteix així als republicans, que han assegurat que els comptes es podrien aprovar la setmana vinent.

Què diu: En una entrevista a SER Catalunya, la presidenta dels comuns diu que està veient "una falta d'humilitat del Govern" i que les negociacions sobre els pressupostos "no estan sent fàcils". 

  • La diputada apunta que el bloqueig dels acords està centrat en dos temes "importants": Salut i habitatge. 
  • Segons Albiach, l'executiu d'Aragonès "no està avançant" cap a aquests dos àmbits. Tot i això, reconeix que sí que han pogut avançar en temes de mobilitat i energia. 
    • Sobre les negociacions d'ERC amb els socialistes: "Nosaltres no negociem amb el PSC, nosaltres negociem amb el Govern" i assegura que el partit de Salvador Illa vol convertir el Camp de Tarragona en "unes Vegas low cost" perquè donen suport al projecte del Hard Rock. 
  • La presidenta d'En Comú Podem diu que el Govern es troba en una situació "d'inacció i passivitat" i que no es tracta de "quants diners es destinen a cada partida, sinó com es dediquen els recursos". 

Al detall: Albiach s'ha mullat sobre la llei "només sí és sí" i ha recordat que és una llei "integral" i ha criticat al bloc de la dreta.

  • "Hem escoltat barbaritats de la dreta i l'extrema dreta, una estratègia de deshumanització de qualsevol adversari polític". 
  • Assegura que la nova llei "protegeix més i millor a les víctimes, posant el consentiment al centre". I reconeix que està en un període de "transició": "És prematur modificar-la ara".