Política
Illa i Sánchez es fonen en una abraçada
Foto: Illa i Sánchez es fonen en una abraçada | Ricardo Rubio / Europa Press
Socialistes

El PSOE 'acosta' a Catalunya la reforma del Codi Penal per impulsar el PSC

Actualitzat: Diumenge, 11 de desembre de 2022. 13:53
Illa i Sánchez es fonen en una abraçada
Foto: Illa i Sánchez es fonen en una abraçada | Ricardo Rubio / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita aquest diumenge Barcelona enmig de les esmenes per reformar del Codi Penal, així allunyant de la Moncloa, i acostant a Catalunya, el debat pel canvi del delicte de malversació i la supressió de la sedició.

Per què és important? Catalunya és el principal actiu electoral del PSOE, després de la desfeta a Andalusia. És per això que Sánchez tracta d'impulsar el PSC perquè sempre que els socialistes catalans aconsegueixen un bon resultat, el PSOE s'infla a les eleccions generals.

  • De fet, des de Ferraz es van posar com a objectiu desinflamar la política catalana i teixir ponts, així fent concessions a l'independentisme. Uns moviments que es veuen amb molt mals ulls des dels partits de la dreta espanyola.

El més nou: Sánchez ha defensat a Barcelona aquest 11 de desembre que la reforma del codi penal "retorna la convivència a Catalunya".

Context: El president espanyol estarà a la capital catalana en una setmana clau sobre la reforma del Codi Penal per derogar el delicte de sedició i introduir una nova modalitat de desordres públics, que el Govern i la Moncloa emmarquen en els acords de la taula de diàleg.

  • A més, el govern espanyol ha aprofitat que s'ha obert el debat per reformar el Codi Penal per proposar un mecanisme per passar d'una majoria de tres cinquenes parts a una majoria simple perquè el Poder Judicial designi els seus dos candidats al Tribunal Constitucional.

L'acte del PSC: Sánchez ha visitat la capital catalana per fer pinya amb les grans personalitats del Partit Socialista dels Catalans i acostar la desjudicialització del conflicte català.

  • Ha tingut lloc al Palau de Congressos a les 11:30 h.
  • Ha comptat amb la participació del secretari general del PSC, Salvador Illa, i el tinent d'alcalde de Barcelona socialista, Jaume Collboni.
Categoria: Política
Etiquetes: PSOE Pedro Sánchez