Política
David Madí, a la sortida de la Ciutat de la Justicia el 27 de juliol de 2022
Foto: David Madí, a la sortida de la Ciutat de la Justicia el 27 de juliol de 2022 | Europa Press
Espanya

David Madí: "La transició espanyola reposa sobre una immensa bossa de merda"

David Madí, a la sortida de la Ciutat de la Justicia el 27 de juliol de 2022
Foto: David Madí, a la sortida de la Ciutat de la Justicia el 27 de juliol de 2022 | Europa Press

David Madí, exalt càrrec de Convergència, ha llençat aquest dimecres fortes crítiques contra l'Estat espanyol. Interpel·lat als micròfons de Rac1 sobre diversos casos de corrupció en els que està implicat i condemnat, el consultor s'ha declarat innocent de tots ells i ha denunciat els "microvillarejos" que hi ha repartits, també a Catalunya. 

Què ha dit? Per Madí, l'origen de totes les "conspiracions" contra ell radiquen en els dèficits de l'"estructura jurídica de l'Estat" i d'una "veritat incòmode":

  • "La transició espanyola reposa sobre una immensa bossa de merda". Una realitat, afegeix, que té com a conseqüència la monarquia espanyola i el problema amb el finançament dels partits polítics.
  • "Avui, afirmar això és inacceptable, però potser és l'única cosa que explica com es va passar d'un franquisme a una democràcia, imperfecta potser, sense que hi hagués una segona guerra civil o un daltabaix important".
  • L'exalt càrrec de Convergència (l'últim càrrec públic el va exercir el 2003) ha assegurat que "tots els demòcrates" haurien de ser conscients que Espanya i Catalunya estan plenes de "microvillarejos", "una sèrie de funcionaris que tenen petits poders perquè són impunes i els fan servir de manera despòtica" i ha posat diversos exemples.
    • "Un jutge que t'envia dos anys a presó sent innocent, un policia que s'ho inventa tot, un inspector d'hisenda que aixeca una acta sabent que acabaràs guanyant..."
    • "L'única manera d'acabar amb això no és amb reformes, sinó amb una llei d'abús del funcionari públic", que permetria jutjar les persones que incorrin en excés.
  • "M'investiguen per una conversa amb el meu fill de 15 anys", sobre el seu suposat paper a Tsunami Democràtic.

Al detall: Madí ha parlat sobre diverses investigacions judicials i d'una condemna recent de 14 mesos de presó per dos delictes d'hisenda i un de falsedat documental per haver ajudat al propietari de la productora Triacom, de la que s'ha declarat innocent. 

  • Sobre Triacom, el consultor ha recorregut la sentència i ha titllat de "falsa" i "esotèrica" la "idea feliç de la factoria Villarejo" que, segons el condemnat va motivar aquesta investigació. 
  • Després d'una investigació de més de 10 anys, una causa que intentava demostrar el suposat finançament de Convergència del programa de TV3 d'El gran dictat, va derivar en una investigació per causes fiscals. "Vam demostrar que si he fet alguna cosa en aquesta vida és pagar impostos", assegura.

A més: L'exdiputat independentista també s'ha defensat d'una altra investigació de l'Audiència Nacional pel finançament il·legal de Convergència, en aquest cas amb comissions que el partit hauria rebut de Repsol, Gas Natural i Telefónica a canvi d'adjudicacions públiques.

  • "L'informe l'ha fet una policia prevaricadora. Molta gent em té ganes i vol posar-me a la presó. Sectors de l'Estat com Hisenda m'han declarat enemic de l'Estat. Sempre m'ha acompanyat que em posi un al centre de moltes conspiracions".
  • "Des de fa 10 anys, Hisenda m'inspecciona cada any. Saben fins a on em prenc el cafè".
  • "Això que diuen que soc el cervell del procés m'ha passat factura. M'han atacat per 25.000 llocs".
Categoria: Política
Etiqueta: Corrupció