Política
L'expresident popular
Foto: L'expresident popular | Europa Press
Andorra

La justícia espanyola suspèn la investigació a Rajoy per l'Operació Catalunya

L'expresident popular
Foto: L'expresident popular | Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia Madrid (TSJM) ha decidit suspendre de manera cautelar la tramitació de la comissió rogatòria amb la qual les autoritats d'Andorra impulsaven la recerca contra l'expresident Mariano Rajoy i els exministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro per la coneguda com a 'Operació Catalunya'.

Operació Catalunya: Es tracta del suposat ús d'efectius policials i mètodes il·legals per a obtenir informació bancària dels líders sobiranistes catalans per tal d'intoxicar l'opinió pública.

Què sabem? Després de paralitzar el procés a l'octubre, el TSJM va reactivar-lo al novembre en constatar que no hi havia "prou motius" per no accedir a les peticions de la justícia andorrana. També perquè els arguments de les defenses eren "genèrics i inconsistents".

  • Ara, però, entén que en el recurs de reposició, les defenses han aportat prova documental que justifica la suspensió cautelar.
  • En concret que, relacionat amb el mateix procediment, el govern espanyol va reconèixer per escrit al Congrés dels Diputats que dos policies espanyols gaudien d'inviolabilitat i que, per tant, no estaven obligats a testificar en el procediment penal.

Per últim: La Sala acorda estimar el recurs de reposició i suspendre l'execució de la decisió de la Direcció General de Cooperació Jurídica Internacional del Ministeri de Justícia de donar curs a la comissió rogatòria internacional demanada per la justícia andorrana.

  • Contra aquesta resolució es pot interposar recurs de cassació en un termini de 30 dies.
Categoria: Política