Política
Tribunal de Comptes
Foto: Tribunal de Comptes | Europa Press
Tribunals

El Tribunal de Cuentas manté el judici per l'1-O tot i la reforma de la malversació

Tribunal de Comptes
Foto: Tribunal de Comptes | Europa Press

El Tribunal de Cuentas ha decidit tirar endavant el judici pel referèndum tot i que hagi fructificat el tràmit parlamentari de la reforma del delicte de malversació.

El motiu: El tribunal ha justificat que el judici obert en la sala és per l'ús indegut de fons públics per la Generalitat per promoure i organitzar el Procés i l'1-O, a més de l'acció exterior independentista. 

  • Elena Hernández, la responsable del judici, ha argumentat que aquest procés comptable és "independent" al procés penal obert pel Tribunal Suprem.

En profunditat: El tribunal ha denegat l'argument de la defensa de l'expresident a l'exili Carles Puigdemont, que ha justificat que gaudeix d'immunitat europarlamentària. Així, ha refusat suspendre el procés, tal com han sol·licitat els advocats de, a més de Puigdemont, l'expresident Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

En xifres: La Fiscalia ha rebaixat la quantitat total reclamada de 9 milions a 3,4. En aquest sentit, el representant del ministeri públic ha retirat de la causa una campanya de "Civisme", que va costar 336.000 milions d'euros. Pel que finalment la reclamació s'ha quedat en 3,1 milions a pagar proporcionalment entre tots els encausats.

  • Societat Civil Catalana, que exerceix d'acusació, ha reclamat 5 milions d'euros.
Categoria: Política
Etiquetes: Tribunals 1-O