Política
Consellera d'Economia, Natàlia Mas
Foto: Consellera d'Economia, Natàlia Mas | ACN
Comptes generalitat

La consellera d'Economia preveu "en qüestió de dies" un acord pels pressupostos

Consellera d'Economia, Natàlia Mas
Foto: Consellera d'Economia, Natàlia Mas | ACN

La consellera d'Economia, Natàlia Mas, ha previst que "en qüestió de dies" hi haurà un acord amb el PSC pels pressupostos de la Generalitat. 

Per què és important? Catalunya, molt probablement, començarà el 2023 sense uns nous comptes aprovats i en vigor per aquest nou any.

Què ha dit? La consellera republicana ha argumentat que els comptes no trigaran molt més per tirar endavant.

  • "Hem superat la trentena de reunions tant amb el PSC com amb Junts", ha defensat.
  • "Crec que hi ha voluntat d'acord i que en qüestió de dies o de poques setmanes podrem tancar-lo", ha sostingut.

A més: Ha assegurat que el desig de l'executiu republicà és que el Parlament aprovi els pressupostos al gener perquè pugui entrar en vigor al febrer.

  • "Unes setmanes de pròrroga tècnica al gener no afecten la planificació del departament, l'execució de la despesa i de les inversions, però més enllà sí que pot començar a afectar", ha avisat Mas.

D'on venim? La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha avisat al PSC i a Junts que ERC pot aprovar els pressupostos sense el seu suport si es continua allargant la negociació sense resultats.

  • Ha dit que "entorpir" la negociació dels comptes per desgastar el Govern "no és positiu per a ningú", i ha avisat que "si continua aquesta voluntat dilatòria, probablement el Govern haurà de fer un pensament i portar l'aprovació dels comptes al Consell Executiu i després continuar negociant amb els partits al Parlament".