Política
Parlament

Junts també s'allunya d'ERC en la votació dels sous i dietes del Parlament

Junts s'abstindrà en la votació del pressupost del Parlament, 67 milions d'euros que aniran destinats a pagar sous i dietes dels càrrecs públics que treballen a la cambra catalana.

Context: Tot apunta que els diputats donaran llum verda als comptes gràcies al suport dels vots dels grups d'ERC i PSC. La CUP i els comuns votaran en contra i Junts, finalment, s'abstindrà.

  • Els partits no es posen d'acord en aquesta votació i això explica la diferència del sentit del vot, segons publica aquest dimecres Nació.

D'on venim? No és el primer cop que s'aproven aquests comptes sense un acord. Així es va produir l'any passat quan l'aleshores presidenta del Parlament Laura Borràs no va aconseguir trobar el consens necessari.

Al detall: Junts ha demanat a ERC ajornar la votació per arribar a un acord en les dietes, però el partit d'Oriol Junqueras ho ha rebutjat. Argumenten que si els neoconvergents van votar a favor en la mesa ampliada, no hi hauria d'haver cap inconvenient en mantenir el vot positiu.

A més: Si aquests pressupostos tiren endavant, significarà que el Parlament es gastarà un 2,13% més de diners que l'any passat. Els sous base dels càrrecs oscil·len entre els 2.921 euros d'un diputat fins als gairebé 8.000 euros que cobra el president de la Mesa.

Categoria: Política
Etiquetes: PSC ERC Junts Parlament