Política
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Blanca Blay / ACN
Junts

Xavier Trias ja és oficialment el candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona

Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Blanca Blay / ACN

La Comissió Municipal Territorial (CMT) de Barcelona ha proclamat formalment aquest dimecres Xavier Trias com a candidat de Junts a l'alcaldia el 2023.

Per què és important? Després de governar l'Ajuntament de Barcelona del 2011 al 2015, Trias es torna a presentar per ser reelegit alcalde. 

Què sabem? La comissió ho ha fet en certificar que ha superat el 20% d'avals mínims necessaris dels afiliats del partit a la capital catalana.

  • Un cop evidenciats els avals i d'acord amb el Reglament de Primàries de Junts i tenint en compte que només hi ha una candidatura s'ha proclamat Trias com a candidat.

En detall: Segons un comunicat de Junts, el percentatge mínim de suports ja es va assolir abans de les primeres dotze hores des que dilluns passat al migdia es va obrir el termini de presentació d'avals de les primàries per escollir el cap de llista a les municipals i s'ha superat "amb escreix" aquest mínim.

  • Des de Junts asseguren que el resultat demostra "la cohesió" del partit a Barcelona al voltant del lideratge de Trias.

Context: Durant el sopar de federació de Junts a Barcelona del dia 12 de desembre, Trias va anunciar que serà el candidat a l'alcaldia de Barcelona. 

  • Trias no va donar més detalla de l'equip que l'acompanyarà, però tot apunta que comptarà amb diferents exconsellers de Junts. 

D'on venim? El passat mes de maig, Elsa Artadi va renunciar a ser la candidata de Junts a les eleccions municipals.

  • Artadi s'ha incorporat a Foment del Treball com a consellera de la presidència.
Categoria: Política
Etiqueta: Junts