Política
El president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano
Foto: El president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano | Isabel Infantes / Europa Press
Tribunal constitucional

La Fiscalia del TC dona suport a la recusació dels dos magistrats conservadors

El president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano
Foto: El president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano | Isabel Infantes / Europa Press

La Fiscalia del Tribunal Constitucional ha donat suport a la recusació que apartaria al president del tribunal, Pedro González-Trevijano, i al magistrat, Antonio Narváez, els dos de la cort conservadora. 

Per què és important? El Constitucional va admetre aquest dilluns les mesures cautelaríssimes que demanava el PP i suspendre la tramitació de la reforma judicial, que permetria renovar el TC.

  • El Senat va anunciar que es personaria i demanaria ser part del recurs presentat pel PP contra la reforma judicial.

Què sabem? La fiscalia demana apartar als magistrats conservadors del Tribunal Constitucional perquè s'apartin de la votació que se celebra aquesta tarda en el Ple del tribunal de garanties. 

  • Els magistrats es troben reunits a petició del Senat que ha sol·licitat reconsiderar la seva postura. 
  • La pretenció que té el Senat és que el tribunal corregeix la seva decisió del dilluns, quan es va suspendre la votació de la reforma legal, i permeti segur amb la tramitació parlamentària. 

D'on venim? El president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano, ha convocat per aquest dimecres a les 19.00 un ple de caràcter urgent  per valorar el recurs presentat pel Senat. 

  • El recurs de la cambra alta va en contra de la decisió del TC de suspendre amb caràcter urgent la tramitació parlamentària al mateix senat de les dues esmenes que buscaven per renovar la cort de garanties. 
Categoria: Política