Política
La secretària d'Organització de Podemos, Lilith Verstrynge
Foto: La secretària d'Organització de Podemos, Lilith Verstrynge | EuropaPress
TAULA DE DIÀLEG

Podemos se suma a la pressió d’ERC i demana al PSOE taula de diàleg i un referèndum

La secretària d'Organització de Podemos, Lilith Verstrynge
Foto: La secretària d'Organització de Podemos, Lilith Verstrynge | EuropaPress

Podemos defensa que a Catalunya "no cal tenir por" a un possible referèndum i demana avançar més en la taula de diàleg. 

Per què és important? Podemos ha donat suport a la via que el seu soci de govern rebutja.

D'on venim? ERC ha afirmat que continuarà negociant amb el govern, de la mateixa manera que ho ha fet amb la reforma del Codi Penal, que finalment s'ha aprovat.

Context: Després que els republicans assolissin els seus objectius de la taula de diàleg, la reforma del Codi Penal, ara s'han marcat com a fita, la celebració del referèndum d'autodeterminació.

Què diuen? La secretària d'Organització de Podemos, Lilith Verstrynge, ha dit que la taula de diàleg a Catalunya ha d'avançar més i ha defensat que la possibilitat de referèndum acordat és una eina de resolució de conflictes polítics.

  • "Ho vam dir en el seu moment, no cal tenir-li por a consultar al poble i, per tant, eines com el referèndum són eines que el poder executiu i legislatiu, la política del nostre país, no els poden tenir por.
  • "Són eines a utilitzar en moments donats per a resoldre conflictes, però no estem en aquest punt encara".

També ha dit que cal anar "pas a pas" per no repetir la situació que es va viure el 2017 i seguir la línia que ha aconseguit derogar el delicte de sedició que demanava el seu partit.

En profunditat: La número 'tres' de Podemos ha emfatitzat el suport de Podemos a la taula de diàleg perquè és la fórmula per a obtenir una "resposta política" global per a resoldre aquest conflicte territorial, que ha millorat bastant des de l'arribada del Govern de coalició, però encara "no està resolt en el seu conjunt".

A més, ha dit que el seu partit hauria abordat la reforma de malversació "d'una altra manera", tot i que és aviat per extreure'n conclusions i que "l'important era que sortís la proposta de llei".