Política
La consellera d'Economia, Natàlia Mas; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el president del Govern, Pere Aragonès
Foto: La consellera d'Economia, Natàlia Mas; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el president del Govern, Pere Aragonès | Europa Press
Pressupostos

El Govern pronostica un acord pels pressupostos la setmana que ve

La consellera d'Economia, Natàlia Mas; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el president del Govern, Pere Aragonès
Foto: La consellera d'Economia, Natàlia Mas; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el president del Govern, Pere Aragonès | Europa Press

El Govern de la Generalitat veu "possible" un acord de pressupostos en els pròxims dies.

Per què és important? L'executiu d'Esquerra encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, fa mesos que negocia amb Junts, PSC i Comuns un acord per poder aprovar els comptes catalans. 

  • ERC compta amb 33 diputats al Parlament de Catalunya i necessita més vots a favor que en contra per aprovar els pressupostos a la seu parlamentària. La majoria absoluta es troba als 68 diputats. 

Situació actual: En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera d'Economia, Natàlia Mas, veu "possible" un acord pels pressupostos la setmana que ve. 

Què diu: La titular d'Economia de l'executiu català ha pronosticat que "s'ha de veure si és qüestió d'un, dos, tres, quatre o cinc dies" anunciar un acord dels comptes de la Generalitat. 

  • La consellera ha insistit que els projectes com el Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport del Prat i el Quart Cinturó "no poden condicionar" els pressupostos ni les negociacions. 
  • Aquests macroprojectes són exigències que tant PSC com Junts posen sobre la taula per debatre els pressupostos amb el Govern.
  • Mas argumenta que són qüestions "complexes" que van més enllà dels partits i impliquen diversos municipis i actors. I, per tant, han d'anar "a banda".

En detall: Mas assegura que amb el PSC s'estan treballant els "serrells" de la trentena de noves propostes que, segons diu, els socialistes han posat sobre la taula. Fins ara, segons dades de la consellera, s'han reunit fins a 17 vegades amb el partit que lidera Salvador Illa.

  • Pel que fa a Junts, la consellera ha dit que el Govern s'hi ha reunit una dotzena de vegades i que ara estan esperant que el partit de Laura Borràs els hi concreti quan es poden tornar a reunir.
  • Una versió que no encaixa amb la de la portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, que en declaracions a la mateixa ràdio ha dit que estan a l'espera que el Govern els hi enviï un document actualitzat sobre les seves propostes per poder continuar negociant.
  • La consellera assegura que ja s'han arribat a una cinquantena d'acords amb Junts i diu que el Govern està "absolutament disposat" a seguir treballant. Aquesta setmana no hi ha hagut reunions entre l'executiu català i el seu exsoci de govern. En canvi, se n'han produït diverses amb el PSC i avui mateix estan previstes dues més amb els socialistes.