Política
Roda de premsa ANC
Foto: Roda de premsa ANC | ANC
Independentisme

La cimera hispanofrancesa ressuscita la unitat independentista

Roda de premsa ANC
Foto: Roda de premsa ANC | ANC

La cimera entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, a Barcelona, ha fet ressuscitar la unitat independentista.

Per què és important? Un total de trenta entitats de la societat civil de Catalunya, a més dels partits independentistes (ERC, Junts i CUP), s'han alineat per protestar contra la cimera hispanofrancesa, sota el lema: "Aquí no s'ha acabat res".

Al detall: A més de les principals organitzacions com l'ANC, Òmnium Cultural i el Consell per la República, també s'hi han sumat l'Associació de Municipis per la Independència, Estat Català, la Intersindical-CSC i Meridiana Resisteix.

Què sabem? La manifestació contra la trobada Sánchez-Macron a la capital catalana tindrà lloc a les escales que enfilen Montjuïc fins al MNAC.

  • La concentració es convoca a les 9h del matí del 19 de gener, coincidint amb la trobada.

Què ha passat? En una roda de premsa conjunta han anunciat els detalls i han pronunciat discursos en contra de la cimera i en favor de la manifestació.

  • La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha fet una crida a manifestar-se: "El govern espanyol i francès venen a fer un acte de dominació".
  • El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha declarat que l'independentisme "no pot mirar a una altra banda mentre es continua desplegant la maquinària repressiva". "Les operacions de màrqueting del govern central no serviran per amagar el fet que el procés és encara viu", ha reblat.

 

Categoria: Política